Hertenbiefstuk met paddenstoelen Recepten

Smaakvol eenpansgerecht met wild

Hertenbiefstuk met paddenstoelen

Aantal personen
Aantal personen4
Kosten
Kosten€€€
Moeilijkheidsgraad
MoeilijkheidsgraadGemiddeld, eenpans
Voorbereiding
Voorbereiding10 min
Kooktijd
Kooktijd10 min

Ingrediënten

  • 3 à 4 stukjes hertenbiefstuk 
  • Olie om in te bakken en eventueel klontje roomboter 
  • 1 teentje knoflook 
  • 4 aardappelen, geschild en in blokjes 
  • 3 volle handen wilde paddenstoelen, zoals cantharellen, eekhoorntjesbrood 
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt 
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt 
  • Eventueel een goede scheut ongezoete slagroom 
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen

Bereidingswijze

  1. Strooi peper en zout over de hertenbiefstukken. 
  2. Plaats de pan op het vuur en verwarm hierin de olie. Voeg eventueel een klontje roomboter toe. 
  3. Leg de biefstuk in de pan en bak aan elke zijde in ongeveer 2 à 3 minuten goudbruin. 
  4. Haal het wildvlees uit de pan en laat rusten op een schoon bord. 
  5. Leg de aardappelblokjes in het kookvocht van het vlees en bak in enkele minuten goudbruin. 
  6. Doe de knoflook en rozemarijn erbij en schep alles om. 
  7. Voeg de wilde paddenstoelen toe en bak voor enkele minuten totdat alles net gaar is. 
  8. Voeg eventueel een scheutje ongezoete slagroom toe en laat tot de gewenste dikte inkoken. 
  9. Breng op smaak met peper en zout. 
  10. Verdeel het paddenstoelen mengsel over de borden. 
  11. Leg het vlees op een schoon hakblok en snijd het vlees in plakjes. Verdeel over de borden en serveer direct. 
  12. Geniet van je kookkunsten! 

Tips van Ellen

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

In plaats van wilde paddenstoelen kun je eventueel ook gewone paddenstoelen gebruiken, zoals kastanje champignons.

Het vlees dat je op de foto ziet, is op redelijk hoog vuur in twee minuten medium rare gebakken. Vind je dit iets te rood? Doe er dan per zijde ongeveer 0.5 tot 1 minuut bij.

Wanneer je liever geen room gebruikt kun je de slagroom ook prima achterwege laten. Het maakt het gerecht iets romiger en verbindt de verschillende ingrediënten, maar de smaak is ook al heel erg lekker zo. En de salade die je op de foto ziet staan smaakte er heerlijk bij. 

Theme picker

Winactie Stovember

Winactie Stovember

Maak de hele maand november kans op één van de 3 Tefal Trattoria 28cm stoofpannen.

Wat moet ik doen om te winnen?

Naar de Trattoria stoofpan